Nicole Rood Harkstede

Behandelingen

Preventief: een goede verzorging van de voeten is voor iedereen van belang, iets wat sportlieden zich vaak pas realiseren als het te laat is. Laat uw voeten dus regelmatig verzorgen, eventuele problemen tijdig behandelen en kom uiterlijk twee weken voor een wedstrijd voor een preventieve behandeling.

Schimmelnagels ("kalknagels") zijn uitermate besmettelijk. Deze nagels genezen nooit vanzelf! Het is belangrijk de nagels regelmatig te laten verdunnen, zodat de nagels geen druk geven in de schoenen en niet kunnen ingroeien. Behandeling d.m.v. de LCN-Pédique-methode: Ik frees het aangetaste deel van de nagels weg. Hierna breng ik twee schimmeldodende middelen aan.

Nicole Rood verzorgt voeten
Nicole Rood in haar Amsterdamse praktijk

Als laatste maak ik laagje voor laagje een op maat gemaakte gelnagel op uw teen. De verharde gel sluit de nagel af en doodt de schimmels die er in/onder zitten. In 99% van de gevallen groeit de gelnagel mee uit en is de schimmelnagel genezen. In mijn praktijk heb ik al heel mooie resultaten gezien. Deze gelnagel is kleurloos en kan ook bij mannen aangebracht worden. De nagel kan gelakt worden, mits de nagellak verwijderd wordt met remover zonder aceton.

Wratten: dood wratweefsel en het eelt rond de wrat wordt verwijderd. Daarna wordt de wrat bevroren met behulp van Cryotherapie. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vrieskracht vrij via de microfijne applicator van de CryoPen. Op deze manier is het mogelijk om tot op de millimeter nauwkeurig te werken en diep in de wrat door te dringen zonder de omliggende gezonde huid te beschadigen. Na iedere sessie wordt de wrat drukvrij afgeplakt. Afhankelijk van de soort en de grootte van de wrat(ten) zijn 2 of 4 behandelingsessies nodig. Iedere vervolgsessie na 2 weken.

Eelt en likdoorns worden vakkundig weggehaald.

Ingegroeide teennagels worden zorgvuldig bijgewerkt en begeleid, zodat ze geen pijn meer veroorzaken. (laat ik het beter uitdrukken: het verhelpen van ingroeiende nagels is mijn hobby!)

Diabetici kan ik dankzij mijn aantekening 'Diabetische Voet' met alle nodige extra zorg en kennis behandelen. Aangezien ik in bezit ben van de verplichte AGB-codes en aangezien ik geregistreerd sta in het Kwaliteitsregister Pedicures worden de voetbehandelingen voor Diabetici vergoed door de zorgverzekeraars.

Ontspannende voetreflexzonemassage: Een half uur massage : via de voeten naar het hele lichaam. Dan nog even rusten en u stapt als herboren naar buiten!